top of page

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik heb een noten-, gluten- en/of lactose-allergie. Hoe weet ik wat ik kan bestellen van jullie kaart?
Het is mogelijk om met een allergie bij ons te eten, ons keukenteam doet zijn uiterste best om rekening te houden met je allergie. Wij kunnen echter niet uitsluiten dat een gerechtje sporen kan bevatten van een stof waarvoor je allergisch bent. We vermelden op onze kaart m.b.v. icoontjes of een gerecht bijv. glutenvrij is. Het helpt ook om bij je reservering jouw allergie alvast aan te geven, zo zijn we voorbereid en de keuken is je hiervoor dankbaar.

Ik ben zwanger. Hoe weet ik wat ik kan bestellen van de kaart?
Het is mogelijk om tijdens je zwangerschap bij ons te eten. Op onze kaart hebben we gerechten voorzien van een ‘zwangerschapsproof’ icoontje. Uiteraard bepaal jij zelf wat je wel/niet eet gedurende de zwangerscha
p. Sommige dames eten bijvoorbeeld wel garnaal. Wij zullen hierin altijd een adviserende rol spelen en de juiste suggestie doen wat past binnen jouw eetwensen. 

Waarom staat een bepaalde sushi rol of bijgerecht niet meer op de kaart?
We doen ons best om de kaart voor iedereen zo lekker en gevarieerd mogelijk te houden, dit betekent dan ook dat we elk halfjaar nieuwe gerechten bedenken waardoor een aantal gerechten hun plekje op de kaart moeten opgeven. Op deze manier blijven we jou verrassen bij een volgend bezoek en kunnen wij ons weer opnieuw uitdagen. Ons advies: vraag gerust aan tafel of jouw gerecht (denk aan sashimi) gemaakt kan worden. Vaak is dit het geval, aangezien we alles vers bereiden.

Kun je Halal eten bij Nori & Rice?
Bij ons maak je zelf keuze uit de gerechten van onze menukaart; bestaande uit vlees, vis en vegetarische gerechten. De kip die wij gebruiken is Halal gecertificeerd, echter is het rundvlees niet Halal. 

 

Helaas zijn jullie niet bereikbaar, hoe komt dit?

Wij zijn telefonisch bereikbaar via: 06 38630971 van donderdag t/m zondag vanaf 14:00. 

Via onze website (www.noriandrice.com) kun je eenvoudig online reserveren m.b.v. onze reserveringstool. Mocht je last-minute willen komen, bel ons even! Voor groepsaanvragen  (> 12 personen), samenwerkingen en feedback, stuur een e-mail naar info@noriandrice.com 


Zijn honden welkom bij Nori & Rice?

We zijn een klein restaurant en beschikken over een open keuken. Vanuit hygiënisch oogpunt en voorschriften is de kleine viervoeter helaas niet welkom. Dit is met uitzondering van hulphonden.

 

Is er voldoende parkeergelegenheid bij Nori & Rice?

We zijn gevestigd in het centrum van Hilversum, waarbij parkeren voor de deur niet mogelijk is. Op loopafstand bevinden zich verschillende parkeergarages: Hilvertshof, Gooische Brink of Gooiland. We adviseren om hiervan gebruik te maken. Kom je met de fiets of scooter? Parkeer deze dan op het plein bij het filmtheater. Hier is vaak voldoende parkeergelegenheid.

Waarom serveren jullie geen kraanwater?

Wij doen er alles aan om van jouw bezoek aan Nori & Rice een fantastische beleving te maken. Dit komt niet alleen tot uiting in het aanbod van de gerechten en het feit dat je voor de juiste prijs zeer lekker kwalitatief kunt eten, maar ook in de presentatie, de aankleding van onze restaurant, de vriendelijkheid en de gastvrijheid van ons jong gedreven team. Een beleving die wij iedereen gunnen. Zónder daarbij concessies te doen aan kwaliteit. Want dat willen we niet.

 

Een hele uitdaging, die we dagelijks met veel liefde en plezier voor onze gasten aangaan. Maar omdat we zo ontzettend ons best doen om de prijs van een bezoek aan Nori & Rice prettig betaalbaar te houden, kunnen we het onszelf niet permitteren om het aan de andere kant – bij wijze van spreken – weer weg te geven.
 

Waarom betaal ik extra voor een portie wasabi? 

Graag houden we onze sushi rollen betaalbaar. Dus geen incl. prijs - waardoor je sushirol duurder is - waarbij vaak veel wordt verspild. Bij ons is het een luxe product en dus niet te vergelijken met de goedkope poeder mix (die vaak geen wasabi is), maar zo wordt genoemd. We geven jou de keuze (add-on) om verse wasabi te bestellen. Gezien het een top product is van hoge kwaliteit vragen we hier een kleine vergoeding voor. 
 

Wat als ik niet aan de sushi workshop kan deelnemen? 

Het is jammer dat je niet kunt deelnemen aan de sushi workshop, vooral omdat er geen mogelijkheid is tot verplaatsen en geen geld terug wordt geboden. Hierin werken we op dezelfde manier zoals evenementenorganisaties voor bijv. concerten. Aangezien deze workshops vaak snel volgeboekt zijn, is het begrijpelijk dat je je plek niet zomaar wilt laten verloren gaan. Een mogelijke oplossing kan zijn om te kijken of je iemand anders kunt vinden die geïnteresseerd is in de workshop en bereid is jouw tickets over te nemen.

Wellicht heb je vrienden, familieleden of kennissen die graag zouden deelnemen. Mocht je de tickets overdragen aan iemand, dan vragen we je om dit even aan ons door te geven.

bottom of page